KARŠTA
ĮMANTRI
2 ŠAUKŠTELIAI TIRPIOSIOS KAVOS „JACOBS“
½ STIKLINĖS VANDENS
1 SUNOKĘS BANANAS
CITRINŲ PUTĖSIAI:
½ STIKLINĖS VANDENS
½ STIKLINĖS CUKRAUS
1 CITRINA
1 ŠAUKŠTAS RIEBIOS GRIETINĖLĖS
CITRINŲ SKONIO PLAKTA GRIETINĖLĖ:
1 ŠAUKŠTAS RIEBIOS GRIETINĖLĖS
1 CITRINA (CITRINOS ŽIEVELĖ PAPUOŠIMUI)
KARAMELĖ:
1 ŠAUKŠTAS SŪDYTO SVIESTO
½ STIKLINĖS CUKRAUS
25 G MIGDOLŲ
Karamelė: prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir įberkite šiek tiek cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps ir paruduos. Įberkite likusį cukrų ir virkite visą laiką maišydami, kol cukrus ištirps. Pusę paruoštos karamelės perpilkite į kitą indą ir sumaišykite su smulkiai sukapotais migdolais. Likusią dalį užpilkite ant aliuminio folijos ir paskirstykite tolygiai. Padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite kavą. Perpilkite ją į plakiklį, įdėkite supjaustytą bananą ir suplakite.
Citrinų putėsiai: cesteriu (įrankiu citrinos žievelei nulupti) nulupkite citrinos žievelę, o paskui išspauskite iš jos sultis. Vandenį, cukrų, citrinos žievelę ir citrinos sultis virkite ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės, o paskui nukelkite nuo viryklės. Masę nukoškite ir lėtai įmaišykite šaukštą grietinėlės. Sumaišykite iki vientisos masės.
Grietinėlę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis, o tada viską suplakite.
Tirštą bananų ir kavos gėrimą sumaišykite su citrinų putėsiais. Papuoškite plakta grietinėle, pabarstykite karamelizuotais smulkiai kapotais migdolais, laužyta karamele (sustanginta ant aliuminio folijos) ir tarkuota citrinos žievele.