atgal į peržiūrą

TIRŠTA KAVA SU CITRINA

  • KARŠTA
  • ĮMANTRI
INGREDIENTAI:

2 ŠAUKŠTELIAI TIRPIOSIOS KAVOS „JACOBS“ 
½ STIKLINĖS VANDENS
1 SUNOKĘS BANANAS

 

CITRINŲ PUTĖSIAI:
½ STIKLINĖS VANDENS
½ STIKLINĖS CUKRAUS
1 CITRINA
1 ŠAUKŠTAS RIEBIOS GRIETINĖLĖS

 

CITRINŲ SKONIO PLAKTA GRIETINĖLĖ:
1 ŠAUKŠTAS RIEBIOS GRIETINĖLĖS 
1 CITRINA (CITRINOS ŽIEVELĖ PAPUOŠIMUI)

 

KARAMELĖ: 
1 ŠAUKŠTAS SŪDYTO SVIESTO
½ STIKLINĖS CUKRAUS
25 G MIGDOLŲ

RUOŠIMAS

Karamelė: prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir įberkite šiek tiek cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps ir paruduos. Įberkite likusį cukrų ir virkite visą laiką maišydami, kol cukrus ištirps. Pusę paruoštos karamelės perpilkite į kitą indą ir sumaišykite su smulkiai sukapotais migdolais. Likusią dalį užpilkite ant aliuminio folijos ir paskirstykite tolygiai. Padėkite į šaldytuvą. 
Paruoškite kavą. Perpilkite ją į plakiklį, įdėkite supjaustytą bananą ir suplakite. 
Citrinų putėsiai: cesteriu (įrankiu citrinos žievelei nulupti) nulupkite citrinos žievelę, o paskui išspauskite iš jos sultis. Vandenį, cukrų, citrinos žievelę ir citrinos sultis virkite ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės, o paskui nukelkite nuo viryklės. Masę nukoškite ir lėtai įmaišykite šaukštą grietinėlės. Sumaišykite iki vientisos masės. 
Grietinėlę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis, o tada viską suplakite. 
Tirštą bananų ir kavos gėrimą sumaišykite su citrinų putėsiais. Papuoškite plakta grietinėle, pabarstykite karamelizuotais smulkiai kapotais migdolais, laužyta karamele (sustanginta ant aliuminio folijos) ir tarkuota citrinos žievele.

Kiti Jacobs receptai