atgal į peržiūrą

TIKRAS RIEŠUTĖLIS

  • KARŠTA
  • ĮMANTRI
INGREDIENTAI:

2 ŠAUKŠTELIAI TIRPIOSIOS KAVOS „JACOBS KRÖNUNG"
½ STIKLINĖS VANDENS
½ STIKLINĖS RIEBIOS GRIETINĖS
½ STIKLINĖS 3,2 % RIEB. PIENO
2 ŠAUKŠTAI KLEVŲ SIRUPO
½ STIKLINĖS GLIAUDYTŲ LAZDYNO RIEŠUTŲ
ŽIUPSNELIS VANILĖS
2 ŠAUKŠTELIAI RIEŠUTŲ LIKERIO
CUKRUS (PAGAL SKONĮ)

PAPUOŠTI:
MAŽI ZEFYRIUKAI (ANGL. MARSHMALLOW)

RUOŠIMAS

Riešutus apkepkite apie 10 minučių keptuvėje arba orkaitėje (350 °C), leiskite atvėsti, paskui sumalkite. 
Prikaistuvyje pakaitinkite pieną ir grietinę, bet neužvirkite. Įpilkite likerio ir įberkite riešutų. Visą laiką maišydami dar šiek tiek pavirkite, kad išgaruotų alkoholis. Gautą masę atidėkite maždaug valandai. Nukoškite. Pagardinkite vanile.

Užplikykite kavą mėgstamu būdu. Įpilkite riešutų grietinėlės, klevų sirupo ir pabarstykite mažais zefyriukais.

Kiti Jacobs receptai