4 ŠAUKŠTELIAI MALTOS KAVOS „JACOBS"
VANILĖS EKSTRAKTO
¼ STIKLINĖS SUTIRŠTINTO PIENO
CUKRUS PAGAL SKONĮ
PLAKTA GRIETINĖLĖ
CITRINOS ŽIEVELĖ
CITRININIS KREMAS (GALIMA ĮSIGYTI JAU PARUOŠTĄ):
3 CITRINOS
50 G SVIESTO
1 STIKLINĖ CUKRAUS
3 KIAUŠINIAI
Citrininis kremas:
Nutarkuokite citrinų žievelę ir išspauskite sultis. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje, įpilkite citrinos sulčių. Virkite ant mažos ugnies, bet neužvirkite (geriausiai – karšto vandens vonelėje). Po truputį pamaišydami berkite cukrų. Atvėsinkite gautą masę.
Suplakite atskirai baltymus, sutrinkite trynius ir viską sumaišykite. Kiaušinių masę sukrėskite į anksčiau paruoštą masę ir virkite dar 2 minutes, kol viskas sutirštės.
Užplikykite kavos taip, kad išeitų ¾ stiklinės. Pasaldinkite. Įdėkite vanilės ekstrakto ir sutirštinto pieno. Viską sumaišykite.
Į stiklinę dėkite porciją kremo ir užpilkite kava.
Patiekite su plakta grietinėle. Papuoškite citrinos žievelės juostelėmis.