atgal į peržiūrą

KRIAUŠIŲ KAVA

  • KARŠTA
  • ĮMANTRI
INGREDIENTAI:

2 ŠAUKŠTELIAI MALTOS KAVOS „JACOBS"
¾ STIKLINĖS VANDENS
½ STIKLINĖS KRIAUŠIŲ SULČIŲ
3–4 GVAZDIKĖLIAI

ČATNIS:
2 PRINOKUSIOS KRIAUŠĖS
3 GRIEŽINĖLIAI ŠVIEŽIO IMBIERO
2 ŠAUKŠTELIAI MEDAUS

PRIEDAI:
MAŽI ZEFYRIUKAI (ANGL. MARSHMALLOW)

RUOŠIMAS

Čatnis:
Supjaustykite kriaušes (gali būti neluptos) nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje. Pagardinkite trintu imbieru ir medumi. Turėtų išeiti vientisa masė (galima sutrinti iki tyrės konsistencijos).
Užvirkite gvazdikėlius kriaušių sultyse.
Paruoškite kavą kavos aparate. Sumaišykite abu gėrimus.
Patiekite su orinukais ir nedideliu kiekiu putėsių.  
 
Patarimai:

JEIGU MĖGSTATE SKAIDRIĄ KAVĄ BE NUOSĖDŲ, Į PUTĖSIUS ĮDĖKITE ŽELATINOS (1 LAPELĮ) IR PRIEŠ PATIEKDAMI LEISKITE ATVĖSTI. 

JEIGU PAGEIDAUJATE GAUTI AIŠKIAI MATOMŲ ATSKIRŲ SLUOKSNIŲ EFEKTĄ, PILKITE KAVĄ ITIN ATSARGIAI. NORĖDAMI, KAD SLUOKSNIAVIMAS PAVYKTŲ GERIAU, ATREMKITE ŠAUKŠTĄ Į STIKLINĖS VIDINĘ SIENELĘ, TADA PILKITE KAVĄ TAIP, KAD JI LĖTAI VARVĖTŲ ŠAUKŠTU.

Kiti Jacobs receptai