KARŠTA ĮMANTRI
PAGRINDAS:
1 PAKELIS SAUSAINIŲ
½ PAKELIO SVIESTO
KREMAS:
4 ŠAUKŠTAI TIRPIOSIOS KAVOS „JACOBS"
1 ŠAUKŠTAS VANDENS
ŽIUPSNELIS CINAMONO
1 KG KREMINĖS VARŠKĖS
1 IR ½ STIKLINĖS CUKRAUS
¼ STIKLINĖS MILTŲ
2 ŠAUKŠTELIAI VANILĖS EKSTRAKTO
4 KIAUŠINIAI
1 SALDŽIOJI PLYTELĖ
GLAISTAS:
½ PLYTELĖS BALTOJO ŠOKOLADO
3 ŠAUKŠTAI SVIESTO
PASIRINKTINAI:
KAVOS PUPELĖS ŠOKOLADE PAPUOŠTI
Sutrupinkite sausainius. Maišykite juos su sviestu, kol gausite pakankamai vientisą masę.
Kepimo formą (tinkamiausia – apvali) ištepkite sviestu. Jos dugną išklokite sausainių mase.
Ištirpinkite kavą vandenyje, įberkite cinamono ir atidėkite į šalį.
Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą.
Dideliame inde sumaišykite varškę, cukrų, miltus ir vanilę. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Gautą masę padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį įpilkite ištirpinto šokolado ir sumaišykite. Sukrėskite į kepimo formą.
Į kitą dalį įpilkite kavos gėrimo ir sumaišykite. Sukrėskite į kepimo formą ant pirmojo sluoksnio.
Kepkite 250 °C temperatūroje apie 1 valandą. Atvėsintą sūrio pyragą galite dar padėti į šaldytuvą.
Prieš patiekdami paruoškite šokoladinį glaistą. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
Sūrio pyragą galite papuošti kavos pupelėmis šokolade.