atgal į peržiūrą

KAVA „AT TIFFANY'S“

  • KARŠTA
  • PAPRASTA
INGREDIENTAI:

AMERIKIETIŠKA KAVA 
(„CAFFÈ AMERICANO“):
3 ŠAUKŠTELIAI MALTOS KAVOS „JACOBS KRÖNUNG“
¾ STIKLINĖS VANDENS
KARŠTAS ŠOKOLADAS: 
1 ŠAUKŠTELIS SVIESTO
2 ŠAUKŠTAI KARČIOS KAKAVOS
2 ŠAUKŠTAI VANDENS 
¼ STIKLINĖS PIENO

RUOŠIMAS:

Paruoškite amerikietišką kavą:
Patys arba su kavos aparatu pagaminkite 1–2 puodelius klasikinės espreso kavos (pasirinkite, kokio stiprumo kavos norėsite). Supilkite espreso kavą į didelį puodelį ir užpilkite karštu vandeniu.

 Į prikaistuvį įdėkite šaukštelį sviesto, įberkite 2 šaukštus karčios kakavos, įpilkite 2 šaukštus vandens ir ¼ stiklinės pieno. Viską gerai išmaišykite (kol ims virti), nukelkite nuo ugnies ir supilkite kavą. Galite įpilti šlakelį pieno.

Patarimas:
Kad šokoladas taptų nuostabiai tirštas, pabaigoje įpilkite šaukštelį degtinės ar kito stipraus alkoholinio gėrimo ir gerai išmaišykite gautą masę. Jeigu šokoladas tapo per tirštas, galite įpilti šlakelį vandens, o jeigu per skystas – nugarinkite jį ant silpnos ugnies.

 

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Kiti Jacobs receptai