atgal į peržiūrą

KAVA ARBA POKŠTAS

  • KARŠTA
  • ĮMANTRI
INGREDIENTAI:

BISKVITAS:
50 G MILTŲ
MOLIŪGO 100 G TYRĖS
2 KIAUŠINIAI
1 ŠAUKŠTAS RUDOJO CUKRAUS
1/3 ŠAUKŠTELIO VALGOMOSIOS SODOS
1/3 ŠAUKŠTELIO VANILĖS EKSTRAKTO
ŽIUPSNELIS DRUSKOS

 

KAVOS GLAISTAS:
1 MAŽAS PUODELIS ESPRESO, UŽPLIKYTO IŠ KAVOS „JACOBS"
1 PLYTELĖ BALTOJO ŠOKOLADO
50 G SVIESTO
2 ŠAUKŠTAI SUTIRŠTINTO PIENO

RUOŠIMAS

Moliūgo tyrė:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Moliūgą supjaustykite nemažais gabalais. Išimkite sėklas, bet nenulupkite. Sudėliokite vienu sluoksniu kepimo skardoje ir kepkite apie pusantros valandos, kol suminkštės. Ataušinkite. Moliūgui atvėsus nulupkite žievę ir minkštimą sutrinkite. Išeis gana tiršta tyrė. Jeigu moliūgas pasitaikė vandeningesnis, masę supilkite į kelių sluoksnių marlę ir palikite nuvarvėti.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius suplakite ir įdėkite moliūgų tyrės. Miltus sumaišykite su soda ir cukrumi. Sumaišykite miltų masę su trynių bei moliūgų tyre. Atskirai iki standžių putų išplakite baltymus su žiupsneliu druskos ir švelniai sukrėskite į moliūgų masę. Gautą tešlą supilkite į paruoštą (sviestu išteptą) kepimo formą ir kepkite iki 175 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.    
Prikaistuvį įmerkite į karšto vandens vonelę ir ištirpinkite jame baltąjį šokoladą bei sviestą. Užplikykite stiprios espreso kavos kavinuke ar kavos aparate. Kavą sumaišykite su sutirštintu pienu ir nuolat maišydami lėtai supilkite į prikaistuvyje ištirpusią masę. 
Biskvitą aptepkite kavos glaistu (voratinklių raštu).

Kiti Jacobs receptai