Karamelė:
Į puodą dėkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dėkite sviesto gabaliukus ir maišykite.
Tada nuimkite nuo ugnies ir plona srovele per kelis kartus supilkite grietinėlę. Visą laiką maišykite, kad karamelė nesušoktų į gabalus.
Kai išeis vienalytė masė, supilkite ją į stiklainį ir atšaldykite.
Iš nurodyto kiekio išeina apie 400 ml karamelės.
Sumalkite pupeles ir pagaminkite latę (su kavos aparatu arba patys).
Pasaldinkite (pagal skonį).
Įpilkite likerio taip, kad išeitų horizontalus sluoksnis, pabarstykite karamele ir atsargiai išmaišykite karamelės gabalėlius bei pieno putą.
Pabarstykite paruoštą kavą žiupsneliu malto kardamono.
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.