< ATGAL Į PERŽIŪRĄ

MOLIŪGŲ PUDINGAS

hotdrink-icon.png KARŠTA clock-icon.png ĮMANTRI

INGREDIENTAI:

3 ŠAUKŠTELIAI TIRPIOSIOS KAVOS
„JACOBS"
¾ STIKLINĖS VANDENS
2 ŠAUKŠTAI CUKRAUS
2 ŠAUKŠTAI MILTŲ
ŽIUPSNELIS DRUSKOS
1 TRYNYS (LENGVAI PAPLAKTAS)
½ ŠAUKŠTELIO VANILĖS EKSTRAKTO
PLAKTA GRIETINĖLĖ PAPUOŠTI

MOLIŪGŲ PADAŽAS:
MOLIŪGO 100 G TYRĖS
1 ŠAUKŠTAS MEDAUS
CINAMONAS
GVAZDIKĖLIAI

Jacobs-DE-Facebook-Logo.pngmail-outlined.png

 

RUOŠIMAS:

Į prikaistuvį įberkite cukraus, miltų, druskos, įpilkite kavos ir viską sumaišykite iki vientisos masės.
Virkite maišydami ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės ir ims formuotis burbuliukai.
Tada sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite dar 2 minutes. 

Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir maišydami įdėkite trynį.
Dar kartą užvirinkite gautą masę ir virkite ant silpnos ugnies dar 2 minutes. 

Nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su vanilės ekstraktu.
Perpilkite kavos pudingą į paruoštą stiklinę ir leiskite atvėsti.   


Moliūgo tyrė:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Moliūgą supjaustykite nemažais gabalais. Išimkite sėklas, bet nenulupkite.
Sudėliokite vienu sluoksniu kepimo skardoje ir kepkite apie pusantros valandos, kol suminkštėja. Ataušinkite.
Atvėsus nulupkite žievę ir moliūgą sutrinkite. Išeis gana tiršta tyrė. Jeigu moliūgas pasitaikė
vandeningesnis, masę supilkite į kelių sluoksnių marlę ir palikite nuvarvėti.

Moliūgų padažas:
Moliūgų tyrę, medų, cinamoną ir gvazdikėlius sutrinkite plakikliu.
Pudingą papuoškite plakta grietinėle ir užpilkite moliūgų padažu.

KITI JACOBS RECEPTAI

TREŠNIŲ SODAS

TYKANTIS TIGRAS

UOGŲ DAMA