ŠVIEŽIAI UŽPLIKYTA KAVA „JACOBS"
MOLIŪGŲ UOGIENĖ
(1 STIKLAINIS (250 ML)):0,5 KG MOLIŪGO
PUSĖ APELSINO
KETVIRTIS CITRINOS
ŽIUPSNELIS TARKUOTO
KARDAMONO
ŽIUPSNELIS MALTO IMBIERO
1/3 STIKLINĖS CUKRANENDRIŲ CUKRAUS
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Nuplaukite apelsiną. Į gilią keptuvę supilkite cukrų ir įpilkite šlakelį vandens. Ant mažos ugnies ištirpinkite cukrų, įdėkite supjaustytą moliūgą, įpilkite pusės apelsino sulčių ir įberkite jo tarkuotos žievelės, o paskui įpilkite ketvirčio citrinos sulčių. Viską pagardinkite kardamonu ir imbieru. Troškinkite uždengę apie 15 minučių ant mažos ugnies. Paskui nuimkite dangtį ir virkite, kol uogienė sutirštės. Paruoštą uogienę sudėkite į stiklainius. Gerai užsukite stiklainių dangtelius.
Uogienę patiekite mažuose indeliuose arba ant lėkštučių prie kavos.