atgal į peržiūrą

LAAABAI GERA KAVA

  • KARŠTA
  • ĮMANTRI
INGREDIENTAI:

ŠVIEŽIAI UŽPLIKYTA KAVA „JACOBS"

MOLIŪGŲ UOGIENĖ
(1 STIKLAINIS (250 ML)):

0,5 KG MOLIŪGO
PUSĖ APELSINO
KETVIRTIS CITRINOS
ŽIUPSNELIS TARKUOTO
KARDAMONO
ŽIUPSNELIS MALTO IMBIERO
1/3 STIKLINĖS CUKRANENDRIŲ CUKRAUS

RUOŠIMAS

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Nuplaukite apelsiną. Į gilią keptuvę supilkite cukrų ir įpilkite šlakelį vandens. Ant mažos ugnies ištirpinkite cukrų, įdėkite supjaustytą moliūgą, įpilkite pusės apelsino sulčių ir įberkite jo tarkuotos žievelės, o paskui įpilkite ketvirčio citrinos sulčių. Viską pagardinkite kardamonu ir imbieru. Troškinkite uždengę apie 15 minučių ant mažos ugnies. Paskui nuimkite dangtį ir virkite, kol uogienė sutirštės. Paruoštą uogienę sudėkite į stiklainius. Gerai užsukite stiklainių dangtelius. 

Uogienę patiekite mažuose indeliuose arba ant lėkštučių prie kavos.

Kiti Jacobs receptai