KARŠTA
ĮMANTRI
2 ŠAUKŠTELIAI TIRPIOSIOS KAVOS „JACOBS"
2 STIKLINĖS PIENO
3 ŠAUKŠTAI CUKRAUS
3 KIAUŠINIAI
½ ŠAUKŠTELIO CINAMONOKARAMELEI:
200 G CUKRAUS
100 G SVIESTO
100 ML 35 % RIEBUMO GRIETINĖLĖSPADAŽAS:
¾ STIKLINĖS RIEBIOS GRIETINĖLĖS
2 ŠAUKŠTAI TIRPIOSIOS KAVOS „JACOBS"
250 G BALTOJO ŠOKOLADO DROŽLIŲ
Karamelė:
Į puodą dėkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dėkite sviesto gabaliukus ir maišykite. Tada nuimkite nuo ugnies ir plona srovele per kelis kartus supilkite grietinėlę. Visą laiką maišykite, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Kai išeis vienalytė masė, supilkite ją į stiklainį ir atšaldykite.
Iš nurodyto kiekio išeina apie 400 ml karamelės.
Suplakite kiaušinius, įpilkite pieną, kavą ir įberkite cinamono. Supilkite paruoštą masę ant karamelės pagrindo.
Paruoškite karšto vandens vonelę: paimkite didesnį karščiui atsparų indą, įpilkite į jį karšto vandens ir įstatykite į jį indą su paruošta mase. Pašaukite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1,5 val. Išėmę palikite atvėsti.
Patiekite su padažu.
Pudingo padažas:
Prikaistuvyje pakaitinkite kavą su grietinėle kol užvirs. Leiskite kiek atvėsti, po to įberkite šokolado drožlių. Po kelių minučių viską sumaišykite iki vientisos masės.