< ATGAL Į PERŽIŪRĄ

Kaip ruošti plaktą grietinėlę

10 MINUČIŲ

Lengva, puri, švelni ir kreminė – štai kodėl mes ją dieviname. Sužinokite tobulos plaktos grietinėlės ruošimo paslaptį.

 

REIKĖS:

36% riebumo grietinėlės,

šaukštelio cukraus pudros,

dubenėlio,

plakiklio

Jacobs-DE-Facebook-Logo.pngmail-outlined.png

KAIP PARUOŠTI:

Svarbu: išsirinkite tinkamą grietinėlę – ji turi būti saldi ir bent 36% riebumo. Prieš plakdami, atvėsinkite dubenėlį – tai pagreitins procesą. Supilkite atvėsintą grietinėlę į dubenį ir plakite, kol ji taps tiršta ir puri. Galite įberti šiek tiek cukraus pudros ir dar truputį paplakti, bet ne per ilgai, kad iš grietinėlės nepadarytumėte sviesto. Jei norite, kad plakta grietinėlė ilgiau išlaikytų formą, į nedidelę jos dalį įpilkite 3 arbatiniuose šaukšteliuose vandens ištirpintą šaukštelį želatinos, minutėlę paplakite, supilkite atgal į indą su likusia grietinėle ir dar minutėlę paplakite.