KAVOS PUDINGAS

INGREDIENTAI

  • 2 ŠAUKŠTELIAI TIRPIOSIOS KAVOS „JACOBS"
  • 2 STIKLINĖS PIENO
  • 3 ŠAUKŠTAI CUKRAUS
  • 3 KIAUŠINIAI
  • ½ ŠAUKŠTELIO CINAMONO
  • KARAMELEI:
  • 200 G CUKRAUS
  • 100 G SVIESTO
  • 100 ML 35 % RIEBUMO GRIETINĖLĖS
  • PADAŽAS:
  • ¾ STIKLINĖS RIEBIOS GRIETINĖLĖS
  • 2 ŠAUKŠTAI TIRPIOSIOS KAVOS „JACOBS"
  • 250 G BALTOJO ŠOKOLADO DROŽLIŲ

PARUOŠIMAS

01

Iš nurodyto kiekio išeina apie 400 ml karamelės.

02

Kai išeis vienalytė masė, supilkite ją į stiklainį ir atšaldykite.

03

Karamelė: Į puodą dėkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dėkite sviesto gabaliukus ir maišykite.

04

Paruoškite karšto vandens vonelę: paimkite didesnį karščiui atsparų indą, įpilkite į jį karšto vandens ir įstatykite į jį indą su paruošta mase.

05

Pašaukite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1,5 val.

06

Supilkite paruoštą masę ant karamelės pagrindo.

07

Suplakite kiaušinius, įpilkite pieną, kavą ir įberkite cinamono.

08

Tada nuimkite nuo ugnies ir plona srovele per kelis kartus supilkite grietinėlę.

09

Visą laiką maišykite, kad karamelė nesušoktų į gabalus.

10

Išėmę palikite atvėsti.

11

Patiekite su padažu.

12

Pudingo padažas: Prikaistuvyje pakaitinkite kavą su grietinėle kol užvirs.Leiskite kiek atvėsti, po to įberkite šokolado drožlių. Po kelių minučių viską sumaišykite iki vientisos masės.